Förluster i de inledande matcherna

Det blev förlust för KLTK:s bägge lag när nya Elitserien drog igång under helgen. Svenska Tennisförbundet har efter tio års vånda lanserat en ny spelform som förhoppningsvis ska öka intresset för den högsta serien. MATCHi, ett bokningssystem för racketsporter, är Elitseriens nya huvudsponsor.

Första hemmamatchen blev ett dramatiskt möte för herrarna mot Solna TK. Det nya upplägget består av en dubbel och tre singlar på två banor. Dubbeln och 3:e-singeln inleder och dubbelspelarna får inte delta i singelspelet.

– Vi är några klubbar som under många år lobbat för en modernisering av Elitserien och är glada för att Förbundet lyssnat på oss. Det ska bli spännande att se om våra förhoppningar om positiva effekter infrias. Men redan nu noterar vi en proffsigare paketering som i sin tur troligen beror på att man glädjande nog hittat svenska företag som vill förknippas med tennissporten och dra kommersiell nytta av serien, kommenterar KLTK:s sportchef Rickard Billing.

Tyvärr slutade Elitseriepremiären för KLTK:s herrlag med en 1–3 förlust. Enda segern kom i den betydelselösa matchen mellan Leo Borg och Karl Friberg, som trots att mötet redan var avgjort bjöd på en mycket fin match. Karl (ATP 444) och Leo (ATP 509) rankas just nu som nummer 4:a respektive 5:a i Sverige. Trots två matchbollar emot sig så lyckades Leo vända och vinna med 10–8 i det avgörande matchtiebreaket.

– Vi hoppas på stolpe in i nästa match mot GLTK som alltid är svåra i serien, kommenterar Rickard Billing.

Damlaget, med fyra elitseriedebutanter, inledde borta mot Upsala TK. Fredrika Nicander och Johanna Dahlström stod för en härlig insats i dubbeln vilket gav KLTK dagens enda vinst. Upsala TK var för starka idag även om ett litet hopp tändes när Klara Mlicevic efter 1–6 i baken i första set ledde andra med 5–3. Den lågan slocknade tyvärr och Julita Saner kunde fastställa lagsegern efter fyra raka vinstgame.

– Kul att vi är igång. Vårt unga lag hade grymt bra tändning hela vägen, kommenterar coach Magnus Ennerberg efter damernas elitseriepremiär.