Tung förlust i Helsingborg

KLTK:s elitdamer åkte till Helsinborg för att spela seriematch mot Helsingborgs TK. Skåningarna ställde upp med en viss Johanna Larsson i spetsen.

Toppmötet i Helsingborg var på förhand en match om den åtråvärda andraplatsen i serien vilket ger en finalplats. KLTK:s tjejer reste ner till matchen med stärkt självförtroende efter två raka segrar i serien. Helsingborg kunde dock mönstra sitt allra bästa lag och med världsspelaren Johanna Larsson som ankare blev uppgiften alltför svår för KLTK.

Det var stundtals jämnt spel i dubblarna men i slutändan tog helsingborgarna hem båda matcherna och med den fina starten ångade Helsingsborgs TK på i singelspelet och kunde defilera och slutligen ta hem segern med 6 – 0 i matcher.

Nu återstår det en match för KLTK:s tjejer i Elitserien och det är inte vilken match som helst. Måndag 26 november är det ”derby” mot SALK på hemmaplan och avslutar KLTK med seger finns det fortfarande chans att ta en finalplats. Matchen börjar måndag 26 november kl. 17.30 i Kungl. Tennishallen.

För att läsa mer om serietabellen och resultat, SE HÄR.