Tuffast möjliga start på Elitserien

Klubbens elitherrar åkte till Malmö för premiärmatch i Elitserien. Motståndarna var inga mindre än regerande svenska mästarna Fair Play TK, som återigen mönstrade ett mycket starkt lag.

KLTK ställde upp med en trupp där snittåldern var blott 17 år. ”Åldermännen”, 18-åringarna Jan Koupil och Jonas Engström kamperade ihop i den första dubbeln, i andradubbeln spelade Elliot Altman tillsammans med Sebastian Jonsson. I de efterföljande singlarna deltog även Alexander Eriksson.

Fair Play visade sig alltför svåra denna dag, vilket matchsiffrorna 6-0 vittnar om, men Kungliga klubbens spelare lät sig inte nedslås av resultatet.

– Det känns kul att serien är igång. Det är en utmaning att möta Fair Play TK men det är en bra erfarenhet för vårt unga lag, kommenterar lagkapten Aftab Baig.

– Vilken häftig upplevelse att få representera KLTK i Elitserien. När jag var 10 år var jag bollkalle åt Robin Söderling, när jag fyllde 14 jobbade jag som linjedomare till Fred Simonsson och nu är jag själv med i laget, kommenterar Sebastian Jonsson.

Nu tar laget med sig lärdomarna från premiärmatchen till torsdagens bortamatch mot Solna TK.