Tuff hemmamatch mot Solna

Starka Solna TK gästade KLTK för årets första hemmamatch. Det blev stolpe ut mot rutinerade motståndare.

Erik Grevelius, just hemkommen från sin College-höst, gick in på förstadubbeln i par med Linus Carlsson Halldin (bilden ovan). Motståndarna var starka Jonathan Mridha och fransmannen Antoine Escoffier som vann i två raka set.

På andradubbeln spelade Sebastian Abboud och Alexander Watanabe Eriksson ännu en fantastisk dubbel men fick inte med sig matchbollarna i ett mycket spännande matchtiebreak mot Karl Friberg och Filip Prpic.

I singelspelet föll Linus mot 386-rankade Escoffier. Fransmannen spelade en snabb och ryckig tennis som ställde Linus som fram tills idag var obesegrad i Elitserien med 5–0 i matcher.

William Alsterback fick förnyat förtroende efter hjälteinsatsen i Taberg men kunde inte störa Sam Taylor på fjärdesingeln.

Erik Grevelius slet som alltid i den intressanta matchen mot Karl Friberg på tredjesingeln. Friberg lyckades dock få med sig ett break per set.

På andrasingeln var det stor spänning. Den 18-åriga Abboud ställdes mot 25-åriga Mridha med DC-meriter samt en ranking på 572 i världen. Abboud visade att han har nivån att störa dessa seniorspelare. Abboud hade flera matchbollar men Mridha lyckades krångla sig ur knipan.

– Det är aldrig kul att torska med 0-6 men vi gör flera bra insatser och för vårt unga lag är dessa matcher möjligheter att lära sig saker, sammanfattar coach Magnus Ennerberg.