Tsonga till Kungliga

Världssexan Jo-Wilfried Tsonga är klar för If Stockholm Open. Turneringen i Kungl. Tennishallen 13-21 oktober blir den karismatiske fransmannens första framträdande i Sverige.

Anmälningstiden till SO går ut den tredje september men Jonas Arnesen på Svenska Dagbladet kan i dag avslöja att Tsonga redan lämnat klartecken och sannolikt blir det största affischnamnet i årets upplaga.

Tsonga är en av tourens mest sevärda spelare och en av få som även under matcherna bjuder på sig själv. Han spelar ofta ut hela sitt känsloregister, skämtar med åskådare, skäller på sig själv och fyrar av ett brett leende även då han förlorat en spektakulär bollduell.

Det är underhållande och charmigt men inte alltid effektivt och kanske hade den 27-årige fransmannen haft en längre meritlista om han dragit ner på showandet.

Han var i final i Australian Open för fyra år sedan, gick till final i fjolårets ATP-slutspel i London och inledde den här säsongen med att i Doha ta karriärens åttonde singeltitel.

Tsonga finalbesegrade där landsmannen Gael Monfils som också finns bland de 28 namnen i SO:s startfält.

Det mesta talar för att Jo Wilfried Tsonga blir bäst rankade spelare i SO som före tredje september hoppas få klart även med bland andra:

  • Amerikanske världstian John Isner.
  • Veteranerna Andy Roddick och Lleyton Hewitt. De båda forna världsettorna har visserligen sina storhetstider bakom sig men är stora namn och betydligt starkare publikdragare än många spelare på topp 20.

Källa: Jonas Arnesen, SvD.