Tredje 18-årsfinalen i rad

Det blev en tuff lagmatch på bortaplan mot Malmö Bellevue TK där KLTK:s tjejer till slut lyckades ta sig vinnande ur semifinalstriden. Detta blir den tredje F18-finalen i rad för klubben som dessutom är titelsförsvarare.

– Vi hade det starkare laget på pappret men visste att det skulle bli en tuff uppgift. Det var upp till oss att spela bra, kommenterar Lisa Zaar från Academy of KLTK som denna helg hade rollen som lagkapten.

KLTK:s lag i semifinalmötet mot MBTK bestod av Lovisa Condé, Alva Norberg, Anna Leijon och kapten Lisa Zaar (bilden ovan).

Singlarna inledde lagmatchen där Anna Leijon tryggt kunde säkra första poängen genom en stabil insats mot Isabella Mårtensson. Anna lämnade inget utrymme för Isabella att komma in i matchen och Annas effektiva tennis blev numret för stort för MBTK-spelaren.

Lovisa Condé hade det desto tuffare i sin andra singel mot Anna Opitz som inte lämnade några möjligheter för Lovisa att spela den tuffa tennis som hon önskar. Efter två singlar stod det lika i matchen.

Den tredje och avslutande singeln blev en tuff batalj som svängde fram och tillbaka. Alva Norberg startade trögt och hade svårt att få längd på bollen. Förslust 4-6 i första set och fördel för Malmös Matea Dapcevska. Alva jobbade sig dock tillbaks och spelade ett tuffare spel som gav utdelning och andra set. I det avgörande matchtiebreaket var Alva vassast och spikade igen kistan med 10-6.

Efter singlarna kunde KLTK:s lag gå in i dubbelmatchen med en en poängs ledning inför den smått avgörande dubbeln. Anna Leijon och Alva Norberg öppnade starkt i en annars svängig match som slutade 10-7 i avgörande matchtiebreak till KLTK.

– Innan matchen hade vi kommit överens om att vi skulle förmedla känslan att vi spelade hemma fastän vi hade bortamatch. Det skulle vi göra genom att stötta varandra och se till att vi hade grym energi hela vägen igenom. Det lyckades och det var väldigt roligt att få vara med som coach, avslutar Lisa Zaar.