Tre legendarer firade 50

Björn Borg, Mats Wilander och Stefan Edberg var på plats i Kungl. Tennishallen för att fira Stockholm Opens 50:e turnering.

När den tunga trion intervjuades på centercourten hamnade Wilanders svensexa från 1986 i fokus.

– Direkt efter matchbollen kom mina kompisar in och bar ut mig på en bår, berättar Wilander.

Stockholm Open firar den 50:e turneringen. Då bjöd man in legendarerna Stefan Edberg (52), Björn Borg (62) och Mats Wilander (54). Trion klev ner på centercourten och fick ta emot stående ovationer från publiken.

– Kul att vara tillbaka, det är något speciellt med 50 år för Stockholm Open. Jag tror att alla vi svenskar ville vinna den här tävlingen, den är speciell för oss. Jag fajtades och slogs i många år för att nå mitt mål, sa Björn Borg.

Det tog fram till 1980 innan Borg lyckades vinna här i Stockholm. Han var i final redan 1973 men föll då mot amerikanen Tom Gorman. Tre år efter Borgs seger var det dags för Mats Wilander att ta hem Stockholm Open.

– För mig var det jobbigt att förlora finalen 1982, men jag tog revansch 1983. Det finns så många bra minnen från Stockhom sa Wilander.

Wilanders kompisar hade planerat ett spratt inför finalen i 1986. Mats skrattar när han berättar historien.

– Jag fick storstryk av Stefan. Sen kom mina kompisar in och bar ut mig på en bår för att jag skulle fira svensexa. De stal showen lite för Stefan där.

– Det här är en av de mest fantastiska banor att spela på rent tennismässigt, men också emotionellt, sa Stefan Edberg som även vann turneringen 1987.

Mats Wilander instämmer genom att säga: ”den här centercourten är världens mest speciella tennisbana”.

Stefan Edberg, Mats Wilander och Björn Borg är svensk tennis största genom tiderna.