KLTK-juniorer till EM

Nu är uttagningen till Europamästerskapen för juniorer färdig. Från klubben åker Sebastian Eriksson och Klara Milicevic.

Individuella EM spelas i Tjeckien, Ryssland och Schweiz under perioden 19 – 25 juli och det är taggade juniorer som nu förbereder sig på hemmaplan inför utmaningen.

Sebastian, som är uttagen i P16 tillsammans med Rafael Ymer från Salk, har haft en stark utvecklingskurva den senaste tiden. I Corem Open, som spelades i Båstad i mitten av juni, vann Sebastian 16-årsklassen utan att tappa ett enda set och vi är riktigt nyfikna på vad han kan ställa till med i Moskva. Lagledare för Sveriges P16-lag är klubbens egen Magnus Ennerberg, till vardags coach för Academy of KLTK.

Särskilt glädjande är det såklart att Klara, som efter en tuff period med sjukdom och skador, nu är tillbaka bland den internationella eliten på allvar. Klara är uttagen i F18-klassen som spelas i schweiziska Kloster. Med sig har hon Julia Lövqvist från Upsala TK.

Även KLTK-spelaren Leo Borg blev uttagen till turneringen men är upptagen med seniorspel under den aktuella perioden.

– Riktigt roligt att individuella EM går att genomföra nu efter förra årets Corona-uppehåll, kommenterar chefstränare Rickard Billing. Klara och Leo har ju skämt bort oss tidigare och nu blir det spännande att se hur Sebastian står sig i den europeiska konkurrensen.

Grattis och lycka till!