Tourtitel för Alex

Alexandra Viktorovitch segrade i Näsbyparks Sommartour, Audi Danderyd Open, efter fyra fina insatser.

Alex var andraseedad men hade trots detta en tuff lottning. På väg till finalen besegrades unga talangen Julia Lövqvist, hemmahoppet Anette Munozova och Lidingös Jacqueline Nylander Altelius, alla matcher i komfortabla set.

I finalen var förstaseedade Fanny Östlund felfri i början och Alex kom inte alls igång, 6-1 till Östlund. KLTK-tjejen lyfte dock nivån avsevärt i set två, 6-3. I det avgörande setet fortsatte Alex dominera och intog en till synes komfortabel ledning med 5-1. Uppsala-tjejen Östlund är dock känd för att aldrig ge upp och hon räddade inte mindre än fyra matchbollar innan Alex kunde avgöra genom att vinna avgörande set med 6-4.

Det var nära att det blev en ren Academy of KLTK-final då Klara Milicevic ledde 6-2, 5-3 mot Östlund i sin semifinal med en matchboll vid 6-5 i tiebreak. Här visade återigen Östlund sin fantastiska attityd då hon kämpade ned Klara.

– Väldigt bra med dessa sommartourtävlingar för våra spelare. Mycket lärorika matcher och strålande kul med Alexs största grustitel i karriären, kommenterar coach Magnus Ennerberg som var på plats i Näsbypark under veckan.