Carlsson Halldin tog första titeln

För Akademiens spelare avslutades februari med Vintertourtävling i Lund där Linus Carlsson Halldin kammade hem sin första seniortitel i karriären efter en väl genomförd tävling.

Linus har resultatmässigt haft en mycket stadig innesäsong. KLTK-spelaren har bara förlorat mot spelare som är rankade topp 700 i världen och har vunnit flertalet matcher mot ATP-rankade motståndare. I Lund fortsatte han visa framfötterna genom att ta sig hela vägen till final utan setförlust. I finalen inledde Marius Ruzgas bäst och tog ledningen med 6–1. Linus kunde dock skapa ny energi, vände matchen och vann med imponerade 7–5, 6–2.

–  Jag är väldigt nöjd att jag hittade ett sätt att vända finalen. Marius spelade verkligen bra men jag gjorde allt jag kunde för att ändra matchbilden, säger en nöjd Linus efter matchen.

Klara Milicevic, KLTK, var också i Lund för tävling. Efter en mycket jämn kvartsfinal där hon räddade flera matchbollar mot Tilde Strömquist var det Klaras tur att ha matchbollar. Men i den spännande semifinalen fick hon till slut se sig besegrad av slutvinnaren Johanna Ström. Efter matchen var Klara besviken över spelet men i rätt perspektiv, utifrån hennes senaste halvår, finns många bra bitar att ta med sig.

–  Jag har spelat bra träningsmatcher inför tävlingen men fick det inte alls att stämma i helgen. Men hellre vara rostig än skadad och sjuk som jag var under hösten. Nu fick jag tre matcher inför min resa till Dominikanska Republiken, som jag verkligen ser fram emot. Det ska bli fantastiskt roligt att få åka ut och tävla igen och jag ska verkligen ge mitt yttersta på varje boll där borta, sammanfattar Klara.