Tilda Larsson fick efterlängtad revansch

Den stora frågan på onsdagen i svensklägret i pågående Kungens Kanna & Drottningens Pris var huruvida Tilda Larsson skulle kunna ta revansch för finalförlusten förra veckan i Djursholms Tennis Europe-tävling.

Tilda kom ordentligt upp i nivå och lyckades snabbt få hål på kroatiskan Lana Preis. Första set gick relativt enkelt med en 6-2 vinst. I andra blev det tuffare med långa bolldueller. Det var jämnt hela vägen men till sist fick Tilda in sista spiken i kistan. Hennes forehand var nyckeln till dagens triumf.

Övriga sex svenskar som var i elden på onsdagen fick tyvärr lämna turneringen, men i detta starka startfält är det inget att skämmas för.

En av dagens jämnaste matcher var mötet mellan 15:e seedade Otso Martikainen (Finland) mot kvalspelaren Dilhan Wasantha (Storbritannien). Britten tog första set med 6-3 och i andra vägde det jämnt innan Otso kunde dra det längsta strået. Med den medvinden i ryggen kunde han också till sist vinna avgörande set med 6-3.

– I morgon är det dags för åttondelsfinaler och det är verkligen glädjande att vi har en svensk med så här långt i turneringen, kommenterar tävlingsgeneralen Joe Beaton. Bortsett från Tilda Larssons match kan jag rekommendera mötet mellan Theo Papamalamis (Frankrike) som möter britten Viktor Frydrych. Båda spelar mycket underhållande tennis och de kommer nog att bjudas på en tight föreställning, avslutar Joe Beaton.

SPELSCHEMA, LOTTNING, WEB TV, LIVE SCORE