Theodors Minne utdelat

I maj 2021 avled vår klubbkamrat Theodor Adelswärd endast 56 år gammal. Theodor var en mycket välkänd profil i Kungl. Tennishallen eftersom han var en av klubbens absolut flitigaste deltagare i alla olika aktiviteter som arrangerades av KLTK.

Efter Theodors frånfälle beslutade familjen Adelswärd i samråd med KLTK:s styrelse att instifta ett uppmuntringspris till seniormedlemmar som likt Theodor jobbar med att utvecklas som tennisspelare – eller som det står i statuterna för utmärkelsen: ”Theodor Adelswärds Minne tilldelas seniormedlem på KLTK som utmärkt sig genom att över tid förkovra sitt tennisspel”.

– Det är en ära att få vara med och utse pristagarna till denna utmärkelse. Hade priset funnits när Theodor var med oss så hade han varit en given kandidat. Vi har valt att uppmärksamma en medlem, som likt Theodor, behandlar tennisen med passion, dedikation och vänlighet, kommenterade juryns ordförande Joe Beaton när årets pristagare, Jan Borild, presenterades.

Priset består av en vacker klassisk ”tennispokal” i silver och den första utdelningen skedde i samband med årets KM-bankett.

– Det var en viktig dag för mig idag, inte minst att få möjlighet att träffa många av Theodors tennisvänner, kommenterade Theodors bror Jan Carl som var prisutdelare när den första utmärkelsen utdelades.

 

Publicerat 220406