The Ymer Battle

Idrottsvärlden har stått stilla sedan coronapandemins utbrott. I väntan på att den ordinarie idrotten ska kunna återupptas sänder SVT nu den nya specialsatsningen ”Utmanarmötet”. Först ut: brödrakampen mellan Elias och Mikael Ymer i samarbete med Stockholm Open.

– Vi gör denna specialsatsning eftersom vi vet att många tv-tittare längtar efter liveidrott och en stund av underhållning och avkoppling i en tuff vardag. Vi vill också tillsammans med idrotten testa nya format och produktionsupplägg för att hitta en väg framåt i en vardag som tyvärr nog kommer att se väldigt annorlunda ut under en lång tid framöver, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Det första Utmanarmötet avgörs inför tomma läktare på söndag den 10 maj i Kungl. Tennishallen. Då möts Sveriges två bästa tennisspelare – bröderna Mikael och Elias Ymer – i en match för att avgöra vem som är bäst i landet och familjen. SVT1 sänder med start 15:00.

Lillebror Mikael är högst placerad på världsrankingen (plats 68), men har aldrig vunnit en tävlingsmatch mot storebror Elias (rankad 201 i världen).

– Vi är många som älskar tennis, både som utövare och fans, och att se tennis i världsklass är svårslaget. Just nu står dock hela sportvärlden stilla och vi på Stockholm Open hoppas som många andra att ATP och WTA snart kan vara igång igen. Tills dess bjuder vi på denna match där spänningen blir stor och syftet ännu större, säger Thomas Enqvist, Tournament Director för Stockholm Open.

The Ymer Battle är den första insatsen i initiativet Tennis Against Corona som ska stötta Röda Korsets viktiga arbete. Arrangören Stockholm Open hoppas även kunna skapa fler tillfällen samt inspirera andra ATP-arrangörer. Allt överskott från den globala kampanjen skänks till Röda Korsets hjälpinsatser för Covid-19.

Foto: ATP/MATTA