Tack för tennisfesten – Stockholm Open 2021

Hallen har tömts på minglande VIP-folk och korvätande tennisentusiaster och återtagits av klubbens medlemmar. Men vilken härlig tennisfest vi bjöds!

För snart en vecka sedan slog Tommy Paul in matchbollen i den gastkramande Stockholm Open-finalen i Kungl. Tennishallen. Därmed hade han besegrat den regerande mästaren Denis Shapovalov med siffrorna 6–4, 2–6, 6–4.

Den 52-rankade Paul började sin resa med att besegra KLTK:s Leo Borg. Leo lovordades för sin fina insats, utan att man då visste att han just ställts mot den blivande SO-mästaren. Paul fortsatte sedan att rada upp skalper ända fram till finalen. Segern är amerikanens första titel på ATP-touren.

I dubbelturneringen vann Santiago Gonzalez från Mexiko och Andres Molteni från Argentina mot segrarna från 2013, Qureshi/Rojer, med klara 6–2, 6–2.

Det var inte bara finaldagen som levererade världstennis. Sir Andy Murrays närvaro och fantastiska spel blev en av höjdpunkterna i turneringen. Det unga gardet med Felix Auger-Aliassime, Frances Tiafoe och försteseedade Jannik Sinner i spetsen, gav å sin sida prov på en explosiv och modern tennis.

Stockholmspubliken fick avslutningsvis beskåda en glittrig prisceremoni ledd av turneringsledare Thomas Enqvist.

– Det blev en riktigt bra vecka med fantastisk tennis och slutsålt flera av dagarna, konstaterar Stockholm Opens VD Jamie Perry som redan blickar fram emot 2022.

I nästa nummer av Inside KLTK kan du läsa mer om vad Jamie Perry har att säga om Stockholm Open och dess framtid.

Foto: Patrick Bengtsson