”Super Category” till Sverige

Tennis Europe, som driver den internationella tävlingscirkusen Tennis Europe Junior Tour, har initierat en superkategori för de tävlingar som presterat långt utöver vad som vanligen förväntas av en arrangör.

Den nya kategorin tävlingar kommer att vara öppen för eliten av juniorspelare (14 & under) på en extraordinär hög nivå. Turneringarna väljs ut från dagens 22 så kallade kategori 1-tävlingar. Tennis Europe meddelade förra veckan att Svenska Tennisförbundets och KLTK:s turnering Kungens Kanna & Drottningens Pris har erhållit status som ett Super Category event från 2020.

– Ett glädjande besked som visar att svensk tennis rötter och historia har stor betydelse i internationell tennis. Grattis till tävlingsorganisationen och vår partner KLTK, kommenterar Svenska Tennisförbundets generalsekreterare Christer Sjöö.

– Vi i tävlingskommittén är mycket glada och stolta över detta förtroende. Hårt arbete på väldigt många händer har gjort avtryck långt utanför landets gränser, kommenterar tävlingsledare Joe Beaton.

Följande tävlingar förutom turneringen i Stockholm har erhållit Super-status:

Christmas Cup, Khimki (Moskva), Ryssland, 30 december – 5 januari.
Les Petits As, Tarbes, Frankrike, 27 januari – 2 februari.
Taça Internacional, Maia, Portugal, 30 mars – 5 april.
Internationale Deutsche Tennismeisterschaften, Dueren, Tyskland, 27 juli – 2 augusti.

Kungens Kanna startade 1901 och Drottningens Pris 1950.