Succé i Bosnien för Sebastian

KLTK:s Sebastian Eriksson och coach John Björksund har precis avslutat en succéturné i Bosnien som slutade med autografskrivning.

Utöver att spela tävlingar på svensk mark är en av klubbens målsättningar att kunna erbjuda de hungrigaste tävlingsjuniorerna möjlighet till tävlande på internationell mark. Därför bar det av till Bosnien för en av klubbens bästa tävlingsspelare Sebastian Eriksson (bilden ovan) tillsammans med coach John Björksund.

Bosnien bjöd på två internationella juniortävlingar och efter två veckors tävlande kunde coach John konstatera att Sebastian gjorde succé.

– Första tävlingsveckan i Doboj vann Sebastian kvalet i singel och vann en omgång i huvudtävlingen efter en stark insats och visade god form. Det gick desto bättre i dubbelklassen som han vann i par med Kevin Edengren som tävlar för Älta TK men till vardags tränar i Spanien, kommenterar John.

Andra tävlingsveckan i Sarajevo stod Sebastian för en succéresa där han slutade som segrare i singelklassen där han mötte österrikaren Paul Werren i finalen och slutresultatet skrevs till 6-3, 6-3. Dessutom gick Sebastian till final i dubbel tillsammans med Kevin där de tyvärr föll i en rysare som avgjordes i matchtiebreak med minsta marginal 6-1, 2-6, 9-11.

– Vi visste innan resan att Sebastian visat väldigt god tennisform då han bara någon vecka innan avresa vann pojksingel 16 i Båstad på ett väldigt övertygande sätt. Att han fick utdelning för sitt stora spel i Bosnien var roligt att se och att han dessutom fick avsluta resan med att skriva sin autograf på väggen i arrangörsklubbens lokaler var stort, avslutar John.

I Sarajevo fick Sebastian sällskap av sina klubbkamrater Gabriel Berner och Christoffer Norlin samt Lisen Rinman som spelar i Academy of KLTK. Gabriel gick till kvartsfinal i dubbelklassen tillsammans med Rafael Ymer från SALK. Lisen vann sin dubbelklass tillsammans med Emma Lindh från Skanör-Falsterbo TK.