Succé för Zaar

I årets sista sommartour kammade Lisa Zaar hem vinsten i Audi Danderyd Open Näsbypark, efter hela sex segrar på fyra dagar.

Sommartouren hade i år ett nytt format på grund av pandemin där tre av säsongens fjorton tävlingar låg till grund för vem som skulle vinna SM-guld. Dessa tävlingar hade mer prispengar än vanligt vilket ledde till att lejonparten av hela nationella eliten deltog.

I den sista tävlingen för året så stod Lisa Zaar för en imponerande insats. Hon vann sina två kvalmatcher under torsdagen för att sedan i huvudtävlingen segra mot fyra spelare som alla varit med i det svenska Fed Cup-laget, bland annat årets svenska mästare Caijsa Hennemann. Zaar slog Hennemann med imponerande 6-0 6-4 för att i finalen besegra Fanny Östlund med 6-3 i avgörande set.

Tack vare vinsten slutade Lisa på tredje plats i SM-racet. Det var en fin sommar för Zaar som nådde flera framstående resultat och bevisade att hon kan mäta sig med de bästa tjejerna i Sverige.

– Lisas inställning på banan är högklassig, säger en stolt coach Magnus Ennerberg. Hon visar att ger man alltid sitt yttersta så ger man sig själv chansen att utvecklas och vinna matcher.

Foto: Kent Åkesson, NPTK.