Succé för Kungligas damer!

I helgen var KLTK värd för premiären av Elitserien för damer och KLTK:s damer, med en blandning av rutin och ungdomlig entusiasm, stod för en härlig insats då de spelade 3-3 på lördagen mot Ullevi TK och sedan vann mot Helsingborgs TK på söndagen med 5-1.

Det har varit många spännande matcher under helgen och de nya reglerna med ett super-tiebreak (först till 10 vunna poäng) som tredje set har gjort att matcherna blir mer spännande. Det är ett bra sätt att avgöra matcherna på även om Annika Bengtsson kanske inte håller med efter helgen. Annika förlorade två singelmatcher med 14-12 i det avgörande super-tiebreaket men gav verkligen allt i de matcherna och var en vinnare på lördagen då hon och Ebba Undén vann dubbeln och räddade en poäng mot Ullevi. Lagets ankare Maria Wolfbrandt vann alla sina matcher och imponerade mycket som lagets etta.

Riktigt kul var det också att se att laget var heltaggat och även de som inte spelade matcher i helgen stöttade lagkamraterna helhjärtat. Det är en stor skillnad jämfört med tidigare år och att tennis är en lagsport visade laget verkligen i helgen!

KLTK:s lag består av: Joneca Meurling, Maria Wolfbrandt, Ebba Undén, Johanna Ingnäs, Annika Bengtsson, Cecilia Wilander, Hilda Melander, Sofie Angnér.

Ett stort tack till alla funktionärer som ställde upp och gjorde helgen till ett mycket uppskattat arrangemang.

I helgen åker KLTK till Malmö för att möta Bellevue och Fair Play. Vi önskar dem lycka till och håller tummarna!