Starka KLTK-resultat i RM

Över 40 deltagare kom till spel från KLTK i Regionmästerskapens singel- och dubbelklasser. Tre spelare fick lyfta guldpokaler.

Trots att ett femtontal tävlingsjuniorer inte ställde upp i årets inne-RM – många valde att prioritera internationella tävlingar eller landslagsläger framför RM – visades en imponerande bredd i både deltagarantal och insatser från klubbens juniorer.

Junior-RM, dubbel – KLTK-spelare i klasserna 12/14/16:

Åtta KLTK-spelare tog sig till semifinal, sex spelare nådde final och fyra spelare fick lyfta guldpokaler.

– Det var första gången jag spelade tillsammans med Tiana och det var kul. Jag tycker det är roligt med dubbel och under turneringen fungerade mitt rörelsemönster på nät väldigt bra så jag fick bryta in mycket och min energi under matcherna var också bra, säger Fredrika Nicander, finalist i FD14 tillsammans med Tiana Tian Deng (Salk).

Junior-RM, singel – KLTK-spelare i klasserna 12/14/16/21:

Hela 23% av kvartsfinalisterna i 12-, 14-, 16- och 21-singelklasserna var KLTK-spelare. Tio klubbkamrater nådde kvartsfinal, fyra gick till semifinal och två tog sig ända till final.

– Formen var helt okej under RM. Serven stämde bra och gav mig många poäng. Det var också kul att matcherna livestreamades, säger Astrid Skarke som tog sig till final i FS14.

Otto Malmström nådde en semifinal i PS16:

– Det kändes bra på banan, både med tennisen och mentalt. Det var en bra turnering för mig och första gången som jag går till semifinal i RM, så det var väldigt roligt.

Resultat i urval:

GuldFD16Johanna Dahlström
GuldFD16Isabella Svahn
GuldPD14Ted Lee
SilverFS14Astrid Skarke
SilverFD14Fredrika Nicander
SilverPD14Carl Holmström
SemifinalPS16Otto Malmström
SemifinalPS14Ted Lee
SemifinalFD16Edith Edlund
SemifinalFD14Lois Bernstein
SemifinalFD14Astrid Skarke
SemifinalFD14Isabel Eriksson
SemifinalFD14Anastasia Nesic
SemifinalPD16Dexter Arnarp