Stark insats av Hilda Melander

KLTK:s elitspelare Hilda Melander nådde final i 10.000 dollars tävlingen i Båstad under vecka 20.

Svenska Tennisförbundet har i år gjort en stor satsning på att arrangera fler proffstävlingar på hemmaplan.  Som en del i denna satsning så arrangerade Båstad 10.000 dollars-tävlingar för både herrar och damer två veckor i rad. KLTK hade flera spelare på plats som krigade om åtråvärda poäng till ATP och WTA-tourens ranking, bland annat nådde Patrik Rosenholm kvartsfinal i deltävling två.

För Hilda Melander blev tävlingen en stor framgång då hon förvaltade sitt Wild Card på bästa sätt genom att nå finalen. Hildas största framgång på denna nivå sen tidigare var en kvartsfinal 2009 så denna finalplats var ett rejält styrkebesked. Exempelvis så besegrade hon den svenska Fed Cup-spelaren Sandra Roma i semifinalen. Detta innebär ett rejält kliv på rankingen för Hilda som bör landa runt plats 900 på världsrankingen. Även dubblarna gick bra för Hilda då hon tillsammans med klubbkamraten Paulina Milosavljevic nådde semifinal båda tävlingsveckorna.

– Otroligt roligt för Hilda med denna framgång. För oss i tränarstaben som ser Hilda dagligen är det dock ingen överraskning då hon hela tiden ger järnet för att utvecklas som tennisspelare, säger tränare Magnus Ennerberg.

Närmast väntar en två veckors träningsperiod innan nya tävlingar ska spelas.