Damlaget visar styrka

Damernas elitserie rullar vidare och KLTK:s unga lag fortsätter att visa framfötterna. Två segrar i rad har inkasserats de senaste dagarna.

På lördagen åkte damlaget till Uppsala för att möta fjolårets SM-tvåa Upsala TK. Det började i moll då KLTK:s tjejer förlorade båda dubblarna men laget visade bra kämpaglöd då man vann alla fyra singlarna. Alexandra Viktorovitch, Lisa Zaar och Thyra Taune vann sina matcher i matchtiebreak där de verkligen visade kyla. Anna Leijon var enda spelaren som fick med sig sin vinst i raka set då hon betvingade bosniska ex-proffset Jasmina Tinjic.

– Riktigt stark lagvinst, att gå in och vinna alla fyra singlarna mot ett så bra lag som Uppsala är verkligen ett styrkebesked, kommenterar tränare Magnus Ennerberg.

Tisdagen innebar hemmamatch för KLTK och Elfsborg TK stod för motståndet. Elfsborg har ett ungt lag med spelare från egna verksamheten vilket gör det tufft att överleva i elitserien med många hårdsatsande klubbar. KLTK:s tjejer Alexandra Viktorovitch, Lisa Zaar, Anna Leijon, Thyra Taune, Lovisa Condé och Alva Norberg var stadiga från start till mål och fick med sig lagvinsten med 5-1.

Två matcher återstår i serien och allt pekar på en rafflande avslutning. Till helgen åker tjejerna till Helsingborg där en viss Johanna Larsson kan dyka upp då Helsingborg behöver vinna för att säkerställa att de kan nå SM-final. På måndag avslutas serien sedan på hemmaplan mot våra vänner från SALK som har en rad duktiga proffs registrerade för klubben.

– Vilka fantastiska matcher vi har att se fram emot, det ska bli så kul, hälsar KLTK:s tjejer.

För att läsa mer om serietabellen och resultat, SE HÄR.