Sommarspelen 2021

Onsdag den 21 juli var det äntligen dags för återkomsten av KLTK:s Sommarspel, efter ett uppehåll med anledning av pandemin. Grusturneringen, som är en deltävling i JSM-Racet, riktar sig till 14-åringar med både singel- och dubbelklass för flickor och pojkar.

– Det var väldigt roligt att vi kunde arrangera tävlingen i år då förra årets upplaga ställdes in med anledning av pandemin. Att vi dessutom hade 10 spelare från KLTK med i startfältet gjorde det ännu roligare, kommenterar chefstränare Aftab Baig.

Årets startfält i flicksingeln var väldigt starkt då samtliga topp tre rankade flickorna i Sverige födda 2008 var med för att slåss om titeln. I pojksingeln fanns bland annat Patrik Munkhammar från Nynäshamns TK, som nyligen representerade Sverige i lag-EM.

Under veckan fick vi se fina prestationer från samtliga hemmaspelare. I flicksingeln gick hela tre KLTK:are till kvartsfinal, nämligen Lykke Lindorff, Fredrika Nicander och Edith Edlund. Andra seedade Dexter Arnarp gick till semifinal där han dock fick se sig besegrad av Viktor Lisinski från Smedslättens LTK.

– Vi är verkligen nöjda med årets tävling. Som arrangör har den varit efterlängtad och det är alltid roligt att kunna erbjuda spelsugna juniorer möjlighet att tävla under säkra former i pandemin som råder, avslutar tävlingsledare John Björksund.

Singelfinaler
Tiana Tian DengJosefine Härdelin 6–3, 6–2.
Patrik Munkhammar Viktor Lisinski 6–1, 6–0.

Dubbefinal
Tiana Tian Deng/Sonja Wedenski- Fredrika Nicander/Isabelle Rockler 6–1, 6–2.