Sista omgången avgör

Inför elitseriens sista omgång är det jämnt, spännande och ovisst om vilka lag som skall ta sig till slutspel. Tisdagens matcher bjöd på mycket dramatik.

Matchtiebreak och matchbollar var vanligt förekommande. I Pool A visade KLTK:s lag klass mot Sandared och tog över ledningen i tabellen på samma poäng som västgötarna. Även Växjö TS har 6 poäng efter vinst mot MBTK. Järfälla åker ur, gör USIF eller Mölndal sällskap?

I Pool A har nu tre lag sex poäng inför avslutningen. Växjö TS är i allra högsta grad med i snacket om slutspel i A-poolen. På tisdagskvällen besegrade man Malmö-Bellevue TK med 4-2. Ironiskt nog var det Växjös ende dansk, Frederik Nielsen, som blev tungan på vågen mot MBTK:s tre danskar! Nielsen var inblandad i två matchtiebreak och vann båda.

Sandared – KLTK slutade 2-4. Dubblarna avgjorde till vår fördel och dubbelspecialisten Simon Aspelin bidrog till segern. Singlarna delade laget broderligt på. KLTK:s världsstjärna Robin Söderling vann sin singel enkelt och på fjärdesingeln fortsätter Otto Sauer att göra väl ifrån sig. Idag tog han sin tredje raka singelvinst i året elitserie. Sandareds klubbkämpar Marcus Sarstrand och Johan Settergren tog meriterande segrar mot Michael Ryderstedt respektive Mikael Ekman men sen avgjorde alltså KLTK med två dubbelvinster.

– Det var skönt. Robin och Ryden vann klart, vi räddade fyra matchbollar, förklarar Simon Aspelin som drog med Otto Sauer till ännu en dubbelvinst.

Aspelin som hela året spelat dubbel på ATP-touren med Todd Perry och var så när att nå Mastersslutspelet med Australiensaren berömmer sin partner.

– Det är ganska svårt att spela med en annan partner än man är van vid och eftersom jag har mer rutin tar jag mer ansvar men Otto har spelat bra dom här matcherna, han är klok, säger Aspelin.

KLTK avslutar serien mot Järfälla och räknar med 6-0 och slutspel. Järfälla – Ullevi slutade 1-5 och Per Hjertquist & Co är nu ohjälpligt sist i Pool A.