Silver till Herrar 55

KLTK:s herrlag 55 kvalificerade sig i vanlig ordning till slutspelet i utomhusserien 2019.

Team KLTK, med Folke Regen, Stefan Mattsson, lagkapten Johan Sturén och Christer Mattsson (bilden ovan), styrde kosan mot Göteborg och närmare bestämt Ullevi TK för årets SM-slutspel utomhus.

Väl på plats väntade Helsingborgs TK, Saltsjö-Duvnäs TK och Ullevi TK på att stoppa Kungliga klubben från att följa upp guldet från inomhusserien 2018/2019.

Lotten föll på Saltsjö-Duvnäs i första mötet där KLTK segrade med 3-1 efter en heroisk dubbelvinst signerad Stefan och Christer Mattson.

I finalen väntade Ullevi och det blev en lika jämn match som kunde förväntas av två starka lag. Efter de inledande fyra matcherna stod det 2-2 och guldet skulle fördelas i det nya formatet genom ett enda matchtiebreak i dubbel. Här räckte vi inte hela vägen utan hemmalaget drog längsta strået och vann med 10-6.

– Det är kul att vara kapten för detta kämpande lag men denna gång nådde vi inte ända fram. Stort grattis till Ullevi som är värdiga vinnare och stort tack för ett fint arrangerat slutspel, kommenterar Johan Sturén.