Sex JSM-medaljer till KLTK

När grusmolnen lagt sig på Båstads tennisbanor hade KLTK:s 13 representanter på plats samlat ihop sex medaljer, varav ett guld, från JSM Race-slutspelet.

KLTK-gänget anlände till Båstad under torsdagseftermiddagen och genomförde då en riktigt lyckad träningskväll. ”Det blev en perfekt uppladdning inför ett starkt SM”, kommenterar coach John Björksund, som tillsammans med Rickard Billing var på plats under Båstadsvistelsen och höll i träningar och matchbevakade klubbjuniorerna.

Under helgen spelade de 13 KLTK-representanterna poolspel och av dem gick åtta vidare till slutspelet i början på veckan. Vaida Matuseviciute (till vänster på bilden ovan) tog sig allra längst och plockade hem guld i FD16, tillsammans med Tilda Larsson i Fair Play TK vid sin sida. Det var Vaidas första SM-final i dubbel och vi gläder oss lite extra åt hennes framgång då den kommer efter en lång skadeperiod där hon endast har spelat för fullt sedan i mitten av sommaren. Även i singeln visade hon på bra spel och tog sig till kvartsfinal.

– Jag är så nöjd med min insats och min attityd. Sista halvåret har varit en riktigt tuff period eftersom jag inte har kunnat tävla alls på grund av min skada. Att komma tillbaka och vinna ett SM-guld i dubbel så kort efter känns riktigt bra och motiverande, säger Vaida Matuseviciute.

Av våra spelarrepresentanter avancerade Isabella Svahn allra längst i singelklassen och fick spela sin första SM-final i singel.

– SM var lärorikt med många bra matcher. Jag har spelat på en hög nivå både tennismässigt och mentalt hela veckan men det var synd att jag inte kunde hålla det hela vägen in. Det var ändå kul att spela min första final i Båstad och även att träffa alla kompisar man inte ser så ofta, säger Isabella.

Även Lisen Rinman och Fredrika Nicander tog hem silvermedaljer i FD18 respektive FD14. Lisen nådde även en fjärdeplats i singelklassen och Fredrika tog sig till kvartsfinal där hon fick se sig besegrad efter en tre och en halv timmes lång kamp.

Lykke Lindorff, som även vann B-slutspelet, och Ted Lee blev bronsmedaljörer i dubbelns 14-årsklasser och tog därmed sina första individuella SM-medaljer.

– Jag tycker det var en lärorik och rolig resa. Även fast singeln inte riktigt gick som jag ville gick dubbeln väldigt bra. Det var min första SM-medalj, vilket kändes extra speciellt och roligt. Vi hade kunnat komma till final då vi hade tre setbollar i första men jag är ändå nöjd med vår insats, säger Ted Lee.

Coach John Björksund summerar slutspelsupplevelsen:

– Det är väldigt kul att vi som klubb har så många spelare i slutspelet, det visar att vår träning ger effekt. Poolspelet under helgen gör att alla KLTK-spelare tränar tillsammans och tittar på varandras matcher, vilket skapar god teambuildingkänsla. Nu laddar vi för klubbmästerskapsveckan på Kungl. Tennishallen och sedan väntar inomhussäsongen, avslutar John.

Medaljörer från JSM Race-slutspelet

GuldVaida MatuseviciuteFD16
SilverIsabella SvahnFS16
SilverLisen RinmanFD18
SilverFredrika NicanderFD14
BronsLykke LindorffFD14
BronsTed LeePD14