Serien startade med en knall

En Corona-säkrad Elitserie inleddes för KLTK:s herrlag med bortamatch i Malmö mot ständige guldfavoriten Fair Play TK.

KLTK:s premiärlag bestod av sex juniorer där tre av grabbarna har varit på KLTK sedan de började med minitennis. För William Alsterback och Sebastian Eriksson var det dessutom Elitseriedebut.

På andra sidan väntade Fair Play TK med bland annat fyra spelare med erfarenhet från Davis Cup för Danmark, Norge och Sverige. Onekligen en tuff uppgift som slutade 5–1 till FPTK. KLTK:s ungtuppar gjorde dock allt de kunde och fick med sig nyttig erfarenhet i sina tennissatsningar. På förstasingeln så stod Linus Carlsson-Halldin för en riktigt stark insats då han besegrade 336:an i världen, norrmannen Victor Durasovic i raka set.

– Linus utveckling under de senaste 12 månaderna är mycket inspirerande. Det visar att spelare som verkligen vill sträva uppåt, tar till sig av feedback och som ger allt i sin dagliga träning kan lyfta sin nivå rejält, kommenterar coach Magnus Ennerberg.

I årets serie kommer KLTK:s alla framtidsnamn att få en fantastisk möjlighet till bra matchträning. Våra äldre spelare har alla bytt till Lidingö TK vilket gör att vi fullt ut kan fortsätta vår tradition att hjälpa unga spelare som satsar på sin tennis.

– Så kul att serien är igång, vilka matcher killarna har att se fram emot dessa veckor, fortsätter Magnus Ennerberg.

På grund av Covid-19 så är det totalt publikförbud men man kan följa resultat via tennisförbundets hemsida och våra sociala medier samt att vissa klubbar vi möter har arrangerat med streaming från matcherna.

Redan på måndag är det dags igen då det är match mot Upsala TK.