Premiär på gruset för Sebastian

För framtidsnamnet Sebastian Eriksson, KLTK-spelare med bas i klubbens Akademi, är grussäsongen redan i gång. Nu är han tillbaka på svensk mark efter tre veckor på juniortouren i Spanien.

För spelare som vill konkurrera på högsta internationella nivå är det grustennis som gäller och för att få en möjlighet att spela utomhus behöver man lämna kylan i norr. Sebastian, med coach Zack Ohlin, har därför nyligen spenderat tre veckor i Spanien, där vädret visseligen var varmare än hemma men inte särskilt kul ändå.

Resultatmässigt var det tufft inledningsvis, men den sista veckan stod Sebastian för ett rejält genombrott då han nådde semifinal i en kategori 1-tävling som hölls på Juan Carlos Ferrero-akademien.

Den stora mängden regn gjorde att tävlingen fick genomföras blandat mellan hardcourt ute, hardcourt inne och grus. De inledande matcherna fick även spelas med korta set. Det gäller att vara redo för allt när man är ute på touren och anpassa sig efter förutsättningarna, något Sebastian gjorde bra sista veckan.

Tack vare den avslutande framgången klättrar Sebbe vidare på juniorrankingen och kan därmed se fram emot fler tuffa tävlingar under året.

 

Publicerat 220328