Salk vassast i Pirres batalj

Med glädje for ett lag från KLTK till Salkhallen för att återuppta traditionen med den årliga klubbmatchen om Peter Wallenbergs Skål. Matchen har spelats sedan 1973, men förra året ställdes den in som så mycket annat.

Våra vänner i Salk bjöd inte bara på ett perfekt värdskap utan också på tufft motstånd. KLTK var titelförsvarare efter vinsten på hemmaplan 2019 men detta ville hemmalaget ändra på.

KLTK:s spelande kapten Carl Urban hade mönstrat ett starkt lag, men mot tenniskrigarna från Alvik räckte vi inte riktigt till. Salks segersiffror skrevs till 9–6. På bilden ovan ses Rikard Utkovic ta emot den vackra silverskålen av KLTK:s kapten.

Syftet med Peter Wallenbergs Skål, förutom tennismatcherna, är att klubbarnas ledande funktionärer ska få tillfälle att träffas och utbyta erfarenheter. På den efterföljande middagen bjöds inte bara på god mat och trevlig samvaro, utan också tillfälle för deltagarna att umgås över klubbgränserna.

I samband med middag och prisutdelning överlämnade KLTK en numrerad specialutgåva i läderband av historieboken ”Det var en gång en prins”, som är utgiven i samband med klubbens 125-årsjubileum.

Carl Urban från KLTK:s styrelse överlämnade boken med följande ord:

I över 100 år har vi och Salk gått sida vid sida som Sveriges utan konkurrens två mest betydelsefulla klubbar. Det är ingen överdrift att påstå att Salk och KLTK är de organisationer som betytt mest under alla år för sportens utveckling i Sverige. Förbund och regionorganisationer inräknade. Vi vill med denna gåva tacka för ett långt och givande samarbete.

Match

Salk

KLTK

Resultat

DD35L. Bergström/S. ZabrodskyvsL. Leuckfeld/V. Hamberger14-1
DD45S. Björling/M. SekkenesvsM. Kamolova /C. Herngren10-3
HD35M. Bohman/R. UtkovicvsA. Pålson/N. Metha12-4
HD45M. Lenneryd/M. SharifiradvsH. Bergman/A. Sandberg4-11
MD55L. Björkhager/J. DahlbergvsC. Blomqvist/A. Garpered5-8
MD65M. Låftman/C. EngelberthvsM. Meldahl/L. Svensson2-12
MDC. Larsson/K-F UtheimvsT. Jernbeck/O. Fogstrand16-3
DD55G. Barrskog/M. SekkenesvsC. Blomqvist/M. Barnekow6-5
DD65A. Carlsson/E. NordinvsM. Meldahl/C. Most10-1
HD55M. Flink/M. LäckgrenvsL. Svensson/C. Urban5-10
HD65C. Engelberth/P. SchöttvsP. Manhem/T. Jakobson4-12
MD35M. Björklund/M. SakajjavsV. Hamberger/A. Pålson5-7
MD45S. Björling/M. LennerydvsM. Kamolova/H. Bergman10-6
DDC. Larsson/A. LarssonvsT. Jernbeck/L. Leuckfeld12-2
HDK-F. Utheim/R. UtkovicvsJ. Franzén/O. Fogstrand17-0

Salk

vs

KLTK

9-6