Salk och Sverige till semifinal

Inte sedan Mikael Ymer gick till final i Kungens Kanna 2012 har vi haft en svensk spelare i semifinalen av Sveriges främsta juniortävling.

På fredagen var det dags igen. Tiana Tian Deng, tävlandes för Salk, gjorde en felfri insats mot den duktiga polskan Barbara Kostecka. Tiana styrde matchen från start till mål och vann enkelt med 6–2, 6–2. Salktjejen är den stora överraskningen i Drottningens Pris och den enda oseedade spelaren som är kvar i flicksingeln. I semifinalen väntar 17-rankade Anna Pushkareva.

I den andra semifinalen möts toppseedade Giulia Safina Popa, Rumänien och Dusica Popovski från Serbien.

På pojksidan har portugisen Salvador Monteiro tagit sig till semifinal efter många starka insatser och ställs nu mot mycket tuffa spanjoren Valentin Gonzalez-Galino, seedad nummer två i Kungens Kanna. Det blir slaget om Iberiska halvön i lördagens ena semifinal.

Gonzalez-Galino besegrade i kvartsfinalen den fysiskt starke österrikaren Maximilian Heidlmair i en riktig sluggerfest som slutade 6–4, 3–6, 6–1.

I pojkarnas andra semifinal spelar rumänen Yannick Theodor Alexandrescou, seedad etta, mot kvalspelaren Moise Kouame från Frankrike.

Lördagens matcher inleds med semifinaler i Drottningens Pris klockan 11.00 följt av semifinaler i Kungens Kanna.

Foto: Lars Hoffman

Publicerat 2022-11-04