Rosenholm vinner wildcardet

Road to If Stockholm Open är avgjord. Med samtliga svenskar utslagna i Jönköping är saken klar – Patrik Rosenholm får spela ATP-tennis igen om ett par veckor.

Patrik Rosenholm, KLTK, är klar för If Stockholm Opens huvudtävling.

– Väldigt roligt, att spela Stockholm Open är det största jag har gjort, säger Patrik.

Isak Arvidsson hade behövt nå final i Jönköpings Future för att hota sin landsman. Men på torsdagen blev det förlust mot seedade Adrien Bossel i tre set (7–6, 4–6, 2–6). Arvidsson går dock inte helt lottlös. Som totaltvåa i höstens tre svenska Futures får han ett wildcard till If Stockholm Open-kvalet.

Rosenholm räckte inte heller till när Jurgen Zopp kunde avancera till sin tredje raka Futurefinal efter 6–4, 6–3. Sverigetrean får nu ladda om för sitt andra ATP-framträdande på hemmaplan i Kungl. Tennishallen. 26-åringen har goda minnen från senast – 2012 besegrade han fransmannen Gaël Monfils i öppningsrundan.

– Att spela Stockholm Open är det största jag har gjort. Det var det bästa som har hänt mig när jag spelade 2012. Jag ser mycket fram emot att spela igen, det ska bli väldigt roligt, säger Rosenholm.

Du hade säkrat wildcardet redan, tänkte du på det under matchen?

– Jag kan inte säga att jag inte gjorde det. Det är klart att jag tänkte på det litegrann, men jag försökte koppla bort det. Det handlar bara om att försöka fokusera och spela så bra man kan.

Källa: Tennis.se