Romarriket har rest sig

Ett 12-mannalag från KLTK var inbjudna till Circolo Canottieri Roma för en internationell klubbmatch.

Laguttagningen skedde genom inbjudan till klubbens samtliga seniormedlemmar där de 12 först anmälda bildade Team KLTK. Ett mycket uppskattat koncept som skapar en blandad trupp.

Resan till Rom var den fjärde i ordningen enligt denna modell. För tre år sedan besökte vi Club de Tenis la Moraleja i Madrid, 2017 stod Tennis Club Parioli i Rom för motståndet och förra året styrdes kosan mot London och Harbour Club Chelsea.

Den första matchdagen kämpade KLTK:s lag mot ett rutinerat motstånd som trivdes alltför väl på de utmärkta grusbanorna i den 30-gradiga värmen. Spelschemat bestod av tolv dubblar och efter att sista matchbollen var slagen hade hemmalaget tagit ledningen med 9 – 3 i matcher. Romarna spelade väldigt taktisk med en fantastisk känsla och stort självförtroende. Speldagen avslutades med en gemensam middag på den italienska klubben.

– Värdarna stod för en fantastisk kväll, den charmiga miljön och den trevliga samvaron gjorde att vi nästan glömde bort de nesliga resultaten under dagen, kommenterar coach Joe Beaton.

Dag två höll KLTK jämna steg fram till 3 – 3 och de avslutande matcherna bjöd på kul spel men med fördel för värdklubben. Circolo Canottieris slutseger skrevs till övertygande 17 – 7.

– Motståndet var tufft denna gång men utanför banan var det desto mer njutbart, säger Joe Beaton. Vi vill tacka Circolo Canottieri Roma för en härlig helg och det varma omhändertagandet laget fick under besöket. Vi hoppas på revansch nästa gång i Kungl. Tennishallen, avslutar Joe.

KLTK:s lag (bilden ovan)
Övre raden från vänster: Sven Rask, David Holme, Åsa Hedin, Ewa Stockenvall, Ulrika Bolinder, Jan Olsson och Ulf Hermelin.
Nedre raden från vänster: Paul Moonga, Anna Nordlander, Per Nordlander, Paolo Sacchi och Erik Bolinder.