Robin tar över stafettpinnen

Robin Söderling tar över stafettpinnen som ambassadör och Tournament Director för vår anrika ATP tävling efter Thomas Johansson och Jonas Björkman.

Beslutet att hjälpa turneringen med att ytterligare stärka startfältet och samarbetet med sponsorerna betyder inte att han har gett upp hoppet om att själv göra comeback på ATP Touren.

– Jag tränar försiktigt för att komma tillbaka. Under tiden tycker jag att det är stimulerande att ändå få vara involverad i tennisen och då få jobba tillsammans med Christer Hult och Thomas Wallén som verkligen har höjt statusen på tävlingarna både i Båstad och Stockholm. Det skall bli kul att scouta nya stjärnor till tävlingen och arbeta med tävlingens partners och media, säger Robin.

– Vi känner Robin väl och det bästa för honom, våra tävlingar och svensk tennis vore naturligtvis  att han kommer tillbaka som aktiv på touren. Tills dess är det fantastiskt roligt att han vill hjälpa oss att befästa och ytterligare stärka IF Stockholm Opens position på ATP Touren. Robin är seriös och målmedveten i allt han företar sig och han kommer att axla sin nya roll föredömligt, säger Christer Hult.

– Vi vill också passa på att tacka Thomas och Jonas för ett mycket bra samarbete, dom har nu fått en språngbräda till nya uppgifter i näringslivet. Det är värdefullt för oss att få arbeta tillsammans med idrottsstjärnor både under och efter deras aktiva idrottskarriärer. Vi lär oss av varandra och det krävs erfarenhet både från på och utanför banan för att evenemangen skall utvecklas, säger Thomas Wallén.

If Stockholm är en av de äldsta inomhusturneringarna på ATP Touren och blev förra året framröstad som den mest populära inomhustävlingen i världen. Årets tävling spelas i Kungl. Tennishallen 11 till 19 oktober. Det ser ut att bli ett mycket starkt startfält även i år. Förra årets finalister Grigor Dimitrov och David Ferrer har tillsammans med Tomas Berdych och Milos Raonic redan aviserat sitt deltagande.