Robert Lindstedts största seger

KLTK:s och Sveriges just nu främste dubbelspelare, Robert Lindstedt, i par med Horia Tecau vann ATP-turneringen i Cincinatti. Titeln är parets första Masters tillsammans.

I finalen besegrade det svensk-rumänska paret indierna Mahesh Bhupathi och Rohan Bopanna med 6-4, 6-4. En nyckel till turneringssegern kom givetvis igår när Lindstedt/Tecau vann semifinalen mot bröderna Bryan från USA som av många anses som världens bästa dubbelpar.

Segern i Cincinatti är Lindstedt och Tecaus första på Mastersnivån. De har spelat tre Wimbledonfinaler i rad och var i final i Mastersturneringen i Madrid i våras men nu bryts ny mark. Cincinattititeln är den fjärde ATP-titeln som de vinner ihop i år. För Lindstedt är det den 16:e ATP-titeln under karriären. Segern i Cincinatti innebär också att paret, som redan innan turneringen var rankade som tredje bästa dubbelteam i världen, bör vara klara för ATP-slutspelet i London i höst dit de åtta bästa paren kvalificerar sig.

För Lindstedt är det ett skönt formbesked inför US Open som inleds om en vecka och för svensk tennis är det glada nyheter inför Davis Cup-kvalet mot Belgien om ett par veckor. Lindstedts förmodade dubbelpartner i landslaget, Johan Brunström, nådde semifinal i en stor challenger i veckan som gick.

Stort GRATTIS från KLTK-nytt!