René om tennis för de yngsta

I avsnitt 60 av Tennismagasinets Podcast intervjuas KLTK:s egen René Lindberg. Han presenteras i programmet som en av de absolut vassaste juniortränarna i landet för barn upp till 12 år.

Lyssna på Linus Erikssons spännande samtal med en dedikerad och målmedveten tränare. I programmet får vi ta del av Renés unika kunskap och erfarenhet av arbete med de yngsta spelarna på klubben. Vi får också veta varför René tycker att den röda nivån är allra viktigast i en spelares utvecklingstrappa och hur man redan där kan jobba med taktiska bitar på ett lekfullt och roligt sätt.

Han förklarar också när och varför en spelare bör gå upp i bollnivå, det vill säga byta mellan de olika nivåerna röd, orange och grön, enligt metodiken Play & Stay. Vi får också veta hur mycket tid René faktiskt lägger på planering av sina lektioner och om det lyckade konceptet ”månadens utmaning” för klubbens juniorer.

Linus avslutar intervjun med några av poddens klassiska frågor där René delar med sig av sina största inspirationskällor.

Så på med lurarna, ut i vintersolen och lyssna på intervjun HÄR.