Rekord i Båstad

KLTK har historiskt sett ställt upp med många spelare i Båstad och i år var inget undantag. Våra juniorer spelade inte mindre än 231 matcher vilket är nytt rekord.

I 18-årsklassen var KLTK representerade i samtliga dubbelfinaler med två vinster som följd. Sebastian Abboud tillsammans med Adam Heinonen från Växjö TS tog hem segern i pojkdubbeln medan Anna Leijon i par med Sara Salemyr, SALK, vann flickdubbeln. I singel tog sig Anna Leijon och Linus Carlsson-Halldin till semifinal.

16-åringarna fick kämpa mer i sina klasser men en spelare som utmärkte sig lite extra var Leo Borg som även i år tog sig till både singel- och dubbelfinal i ett stort nationellt mästerskap. Han föll tyvärr denna gång på mållinjen i singelklassen och fick se sig besegrad av Måns Dahlberg från Påvelunds TBK. Även i dubbelklassen blev det silver för Leo i par med Michael Minasyan, Danderyds TK. Vinnaren av dubbelklassen blev akademi-kompisen Timothy Carlsson-Seger som spelade ihop med Åkersbergas Isac Strömberg.

Det blev även vinst för Sebastian Eriksson (till vänster i bilden ovan) i pojkdubbel för 14-åringar, tillsammans med Albert Saar från Lidingö TK. Dubbelparet tappade inte ett enda game i de inledande tre matcherna och stod som välförtjänta vinnare efter finalen.

– Under de två veckor som vi varit i Båstad för att matchbevaka tävlingen har vi fått se härliga kämpainsatser från samtliga spelare. Vi önskar alla lycka till under de tävlingar som följer i sommar, kommenterar chefstränare Aftab Baig.

Resultat i urval

Anna LeijonVinst FD18Semi FS18
Sebastian AbboudVinst PD18
Timothy Carlsson Seger Vinst PD16
Sebastian ErikssonVinst PD14
Leo BorgFinal PS16Final PD16
Isabella SvahnFinal FS16B
Rebecca MalmströmFinal FS12B
Viktor Ek JohanssonFinal PD18B
Linus Carlsson HalldinSemi PS18
Leonora Feldreich / Leonor Wiesel Semi FD12
Christopher NorlinSemi PS16B
Sebastian Svahn JonssonSemi PD18B