Proffskollen 1: Patrik Rosenholm

Patrik Rosenholm (KLTK), är på väg mot fin form men förlorade tyvärr en jämn final i Båstad mot Elias Ymer med 3-6, 6-4, 6-7 (6-8).

Det här var säsongens första final för Patrik på Futuretouren och den kom efter några veckors stabila insatser, eller vad sägs om semifinal, kvartsfinal, kvartsfinal och så final.

– Jag är besviken på finalförlusten och hade verkligen lägen i matchen bl.a. 3-0 ledning i avgörande set, kommenterar Patrik efter finalen.

– Men jag håller en bra nivå i mitt spel nu och är svårslagen även mina sämre dagar, fortsätter Patrik.

Patrik Rosenholm etablerade sig bland världens 375-500 främsta spelare under säsongerna 2011-2012, vilket efter Robin Söderlings sjukfrånvaro innebar att han låg i Sverigetoppen en lång period. Under förra året ingick Patrik i den nya landslagstruppen, där förbundskaptenen Fidde Rosengren guidade några utvalda på Futuretävlingar samt flera träningsläger både nationellt och internationellt.

– Det var både roligt och lärorikt att få vara med i dessa sammanhang, men för egen del så fick jag aldrig spelet att lossna och resultat- och rankingmässigt var det en klar besvikelse, säger Patrik.

Under 2014 är Patrik fortfarande med i truppen men varvar detta med egen träning och egna tävlingsgsresor i nära kontakt med Förbundskaptenen och KLTK:s Sportchef.

– Visst finns det mål som hägrar men de håller jag för mig själv, avslutar Patrik Rosenholm.

– Det fina med tennis är ju att du alltid får en ny chans nästa vecka, i  nästa tävling oavsett vad som händer, kommenterar KLTK:s Sportchef Rickard Billing.

– Snittåldern för karriärens högsta rankingplacering är efter 28-årsdagen på herrsidan, vilket innebär att Patrik som nu är 26 har tid att ta sig uppåt, avslutar Rickard Billing.

KLTK-Nytt gratulerar och önskar lycka till!