Premiären stundar i Svenska Juniorcupen

Kampen om att ta hem Svenska Juniorcupen tar sin början i helgen när KLTK:s F18-lag möter USIF i Uppsala, samtidigt som P18 tar emot Öviks TK i Kungl. Tennishallen.

Under lördagen är det äntligen premiär för Svenska Juniorcupen! Förra årets upplaga ställdes in på grund av pandemins framfart och dess medföljande restriktioner – men under lördagen drar årets upplaga i gång för KLTK:s taggade juniorer.

– Det ska bli jättekul att spela med äldre spelare. Jag tror att vi har en bra chans, vi har ett bra lag, säger Fredrika Nicander i samband med torsdagens träning (på bild), som är en av de uttagna tjejerna till helgens match.

Senast KLTK stod som segrare i flickklassen var 2018 och i den senaste upplagan tog våra tjejer sig till kvartsfinal där Näsbyparks TK visade sig bli för starka. Lördagens matchupplägg består av en dubbelmatch följt av tre singelmatcher.

KLTK:s P18-lag kliver in i lördagens åttondelsfinal mot Öviks TK som regerande mästare efter att ha besegrat Fair Play TK med imponerande 6–0 för två år sedan. Det återstår att se om killarna nu kan återupprepa succén. Lördagens P18-batalj består av två dubbelmatcher följt av fyra singelmatcher.

Om P18 eller F18 vinner helgens match väntar kvartsfinal om två veckor.

 

Publicerat 220128