Patrik vill knipa en DC-plats

Det blev ingen ny futuretitel för KLTK:s Patrik Rosenholm. Men trots finalförlusten i Danmark fick svensken ett nytt positivt formbesked och har nu siktet inställt på Davis Cup i september. ”Jag ska visa att jag ska ha en plats i truppen”, säger han.

Patrik Rosenholm är på jakt efter en DC-plats. Foto: Oscar Midelund.

Efter 101–101 i vunna poäng var det dansken Martin Pedersen som drog det längsta strået i finalen av Köpenhamns $15 000-turnering. Dansken säkrade titeln på hemmaplan efter 4–6, 7–6, 6–3 mot Sverigefyran Patrik Rosenholm.

– Martin spelade bättre än mig när han som mest behövde det. I avgörande set servar jag lite sämre, får inte riktigt samma längd och höjd på min forehand och gör lite fler misstag.

– Det är alltid deppigt efter en förlust, men med tanke på att jag räddade tre matchbollar i första rundan så är en finalplats ändå godkänt, säger Rosenholm.

Nu står en veckas vila på schemat innan Rosenholm åker till Finland för futurespel. Därefter väntar två Challengers i Italien tillsammans med sina landslagskollegor inför Davis Cup-matchen mot Rumänien i september. Konkurrensen är hård om platserna i det svenska laget, men Rosenholm vill försöka knipa en av dem.

– Jag måste spela bra i Italien för att Fidde ska ta ut mig. Men jag tycker också att jag spelar väldigt bra just nu och jag ska visa i de nästkommande tävlingarna att jag ska ha en plats i truppen som singelspelare, säger Rosenholm.

Källa: Tennis.se