Orubblig mixedmästare

William Kållberg lyckades åter titulera sig som segrare i mixed-KM för ett fjärde år i rad, men denna gång med en ny dubbelpartner i form av Filippa Ericson.

Det var 19 par som kom till start söndagen den 27 november med ett inledande poolspel och avslutande slutspel i cupformat.

Årets klubbmästare i mixed-dubbel, Filippa Ericson i par med William Kållberg (bilden ovan), tog sig igenom tävlingen ohotat där de ställdes mot Kristina Ebenius/Anders Åkermark i finalen. William och Filippa visade inga nerver och kunde på ett lika övertygande sätt som i sina tidigare 5 matcher i turneringen, vinna finalen på ett komfortabelt sätt.

Desto mer spännande var den ena semifinalen mellan Ebenius/Åkermark och syskonen Segerfors där setsiffran skrevs till 7-5 efter många rafflande bolldueller.

David Holme från klubbkommittén delade ut Jubileumspokalen till vinnarna direkt efter finalen.

Pokalen har har tagits fram till minne av Märtha Adlerstråhle, och sattes upp av klubbens styrelse i samband med KLTK:s 125-årsjubileum 2021. Märtha Adlerstråhle, som arbetade ideellt i KLTK:s styrelse i över femtio år, är Sveriges första kvinnliga olympiska medaljör oaktat idrott. Hon vann en bronsmedalj i damsingel i London 1908. Pokalen är tillverkad år 1896 av hovjuvelerare Karl Anderson.

Matcherna avslutades med en trevlig lunch och prisutdelning i restaurangen.