Ordförande har ordet

Vi lägger ett tungt år bakom oss som nästan helt och hållet har påverkats av den pandemi som drabbat en hel värld. Det är min förhoppning att ni alla, trots omständigheterna, mår bra.

Redan när vi genomförde Kungens Kanna & Drottningens Pris i februari förra året kom det påbud från olika håll hur man skulle försöka begränsa smittspridningen. När så Davis Cup-matchen i Kungl. Tennishallen närmade sig var det många som trodde att den inte skulle kunna genomföras. Sedan blev inget mer sig likt. Vare sig på KLTK eller ute i samhället.

Styrelsen har efter bästa förmåga försökt följa de instruktioner och påbud som vi åläggs med största fokus på hälsoaspekterna. Ibland har det inte varit helt enkelt eftersom signalerna varit svårtydda. Vi har dock under hela året kunnat hålla tennisbanorna öppna även om inte mycket har varit normalt, inte ens i Kungl. Tennishallen.

Som några kanske minns så genomfördes, mitt i sommaren, ett årsmöte som av smittskyddsskäl ägde rum på en tennisbana. Mötet antog enhälligt de nya stadgarna som syftar till att skydda klubbens ändamål och värden i bland annat vår fastighet, till glädje för kommande generationer. Sedan hösten 2019 genomförs den del av verksamheten som kräver medlemskap i Svenska Tennisförbundet i föreningen KLTK Junior- och Tävlingsförening genom ett samarbetsavtal med KLTK. Rent praktiskt för våra medlemmar märks troligtvis ingen skillnad och för svensk tennis har inget av betydelse ändrats. KLTK kommer även fortsättningsvis vara en av Svenska Tennisförbundets största supporter.

Det stod klart redan på vårkanten att den 52:a upplagan av Stockholm Open skulle bli svår att genomföra. Denna kära turnering som lyst upp höstmörkret varje år sedan 1969 fick ställas in, på samma sätt som de flesta av världens stora idrottsevenemang.

Trots att tävlingstillfällena under året varit starkt begränsade lyckades KLTK:s juniorer även detta år bärga några fina medaljer. Det blev guld i lag för pojkar 18 och Linus Carlsson Halldin vann JSM inomhus P18 singel samt dubbel tillsammans med sin bror Timothy Carlsson Seger.

Vårt elitprojekt Academy of KLTK har fått fokusera på träning, till största delen på hemmaplan. Vi måste självklart här nämna att både Leo Borg och Klara Milicevic hedrats under året med generösa stipendier från Stiftelsen Streber Cup.

I år fyller klubben 125 år. I oktober 1896, efter fyra års planering, beslöt styrelsen med kronprins Gustaf i spetsen att bilda KLTK. Styrelsen har sedan 2018 skissat på lämpliga jubileumsaktiviteter och festligheter. Mot bakgrund av rådande läge så kan tyvärr inte alla förhoppningar infrias, även om vi fortfarande hoppas på att vaccinutrullningen kan ge oss en möjlighet att fira i någon form under hösten. Ett jubileumsprojekt som vi trots allt lyckats förverkliga är boken om våra 125 första år. Vi räknar med att den kommer att finnas i vår butik lagom till sommaren.

För världen önskar vi oss mest av allt att pandemin ska begränsas och så småningom försvinna. För tennisen i vår region håller vi tummarna för att det blir ett Stockholm Open i oktober. För KLTK hoppas vi på ett jubileumsår fyllt av tennis, hälsa och glädje för alla medlemmar.

Marcus Wallenberg 
Ordförande