On the road again!

Academy of KLTK har alltid haft ambitionen bedriva en stor del av tävlings- och träningsverksamheten i en internationell miljö. Pandemin har givetvis varit en stor utmaning, men tennisvärlden öppnar så sakta upp igen igen och det är åter dags att ge sig ut i vida världen.

Akademiens samarbetspartner i Barcelona, 4Slam, är en perfekt bas för spelarna att börja uppladdningen inför grussäsongen. De har fått möjlighet att drillas av Andrey Rublevs coach Fernando Vicente samt se världsspelare träna på plats.

Linus Carlsson Halldin har äntligen fått inleda sitt tävlande på ITF Futures med turneringar i Tunisien. Två vinster och två mycket jämna förluster blev facit i debuten för Linus som är laddad för att fortsätta sin turné.

De svenska Futures-tävlingarna är inställda, men för att ersätta detta bortfall arrangerar Svenska Tennisförbundet en tävlingsresa till Turkiet senare i vår, där flera av Akademiens spelare kommer att medverka.

– Vanligtvis är det ganska lätt att göra en tävlingsplanering: man har en A- och en B-plan, eventuellt en plan C beroende på hur det går under året. Men på grund av pandemin har vi fått göra om planeringarna så många gånger att jag tappat räkningen. Det är därför en stor lättnad att vi nu har några tävlingar inom räckhåll som ser ut att bli av, säger ansvarige Rickard Billing.