Nytt datum för Stockholm Open

Hela världens tennisögon kommer att riktas mot Kungl. Tennishallen i november 2021. Som enda turnering och sista stopp på touren, innan ATP-slutspelet i Turin, genomförs Stockholm Open 6–13 november.

Turneringen, som nu under många år genomförts i oktober, flyttar i år tillbaka till november, den månad tävlingen arrangerades de första 20-talet år från starten 1969.

Den nya spelveckan innebär att Stockholm Open förlänger ATP-säsongen för 2021 och skapar fler arbetstillfällen för världseliten, något som ATP:s ledning sätter värde på.

– Under hela pandemin har vi tvingats vara väldigt flexibla i vår kalender. Att Stockholm nu kan flytta sin turnering till vecka 45 är mycket uppskattat, något som vi också tror är fördelaktigt för alla inblandade, kommenterar ATP:s ordförande Andrea Gaudenzi.

– Stockholm blir den sista spelplatsen i den ordinarie ATP-kalendern, vilket innebär att turneringen kommer att spela en nyckelroll gällande de sista kvalplatserna till Nitto ATP Finals, som i år avgörs i italienska Turin, fortsätter Andrea Gaudenzi.

Thomas Enqvist, Tournament Director och trefaldig vinnare av Stockholm Open, ansvarar för att rekrytera startfältet.

– Vi ser stora möjligheter att få till ett riktigt bra startfält, både med anledning av Stockholm Opens fina rykte men också med tanke på att den nya placeringen i kalendern som öppnar upp för att många fler spelare kan närvara. Vi vet att det finns en hungrig tennispublik som längtat efter att få njuta av tennis i världsklass, och det tänker vi servera, säger Thomas Enqvist.

De som redan köpt biljetter till det ”gamla datumet” i oktober kommer att bli kontaktade av biljettoperatören med erbjudande om inlösen eller ombokning.