Nytt datum för KKDP

En av världens främsta juniortävlingar för U14-spelare, som skulle genomförts i Stockholm och Kungl. Tennishallen den 26 februari till den 6 mars, flyttas till annat datum. I dagsläget tillåts inte arrangemang av större juniorturneringar i Sverige och det råder för närvarande inreseförbud från ett stort antal länder.

Under dessa omständigheter är det inte möjligt att genomföra tävlingarna på det planerade datumet.

Arrangörerna Svenska Tennisförbundet och KLTK för nu en diskussion med Tennis Europe om att finna ett alternativt speldatum i november, vilket har gjorts möjligt tack vare stöd från turneringens Presenting Partner Elite Hotels.

– Det är tråkigt efter alla förberedelser som många frivilliga har lagt ner på årets tävling, men kan vi spela i november så är detta jobb inte ogjort, kommenterar tävlingsledare Joe Beaton. Vi hoppas nu att våra vänner på Tennis Europe snart kan ge oss klartecken för ett nytt speldatum, avslutar Joe Beaton.

Tillsammans med Les Petits As i franska Tarbes anses Kungens Kanna & Drottningens Pris vara en av de två främsta turneringarna på Tennis Europe Junior Tour. Den franska tävlingen planeras att genomföras för 40:e gången den 24–30 januari. Kungens Kanna har spelats sedan 1901 och Drottningens Pris sedan 1950.

 

Publicerat 22-01-14