Nya grusbanor i tennisparken

Styrelsen har beslutat att renovera tre befintliga grusbanor och anlägga en ny på gräsytan närmast medlemmarnas parkering. Micaela Hjelm, klubbens biträdande generalsekreterare, berättar mer om det stundande projektet.

När kommer renoveringen av utebanorna att påbörjas?
– Rådande pandemi gör att planeringen går lite trögare än normalt, men vi hoppas fortfarande på att kunna sätta igång under 2021.

Vilken sorts grusbanor kan medlemmarna förvänta sig?
– Det blir fyra banor som man kan beskriva som traditionella grusbanor, även om det egentligen inte finns någon enhetlig standard när det gäller grustennis. Världens främsta grusturnering Roland-Garros har banor med ett helt annat koncept än exempelvis Båstads centercourt. Vi kommer att anlägga våra med en standard som används i större delen av Europa, förutom Frankrike, men planerar att använda samma toppdressing som man gör på Grand Slam-turneringen i Paris.

Vad blir den största skillnaden jämfört med dagens grusbanor?
– Fyra veckors senare säsongstart, mer felstuds och känsligare för regn. Uppsidan är att de torkar fortare efter mycket regnande samt att de är mer lika de grusbanor där tävlingstennis spelas, både nationellt och internationellt.

Vad säger du till de medlemmar som älskar dagens banor på KLTK?
– De behöver inte misströsta. Bana 25 och 26 bibehålls så som de är idag.

Hur ser tidsplanen ut?
– Om vi kan få lite fart på entreprenörerna som vi planerar att använda, startar vi i början av augusti med premiär i maj 2022.