Nu stundar KLTK:s Sommarspel 2021

Onsdag den 21 juli är det äntligen dags för återkomsten av KLTK:s Sommarspel efter ett uppehåll med anledning av pandemin.

Grustävlingen är en deltävling i JSM-Racet för 14-åringar med både singel- och dubbelklass för flickor och pojkar. På grund av för få anmälningar i pojkdubbelklassen utgår den i år.

– Det är väldigt roligt att vi kan arrangera tävlingen i år då förra årets upplaga ställdes in med anledning av pandemin. Att vi dessutom har 10 spelare från KLTK med i startfältet gör det ännu roligare, kommenterar chefstränare Aftab Baig.

Årets startfält i flicksingeln är väldigt starkt då samtliga topp 3 rankade flickorna i Sverige födda 2008 är med för att slåss om titeln.

I pojksingeln är Patrik Munkhammar från Nynäshamns TK första seedad som nyligen representerade Sverige i Lag EM och stod för fina insatser. Andra seedad i pojksingeln är KLTK junioren Dexter Arnarp som för närvarande är rankad 7:a i Sverige i sin åldersklass.

Startskottet för JSM Race gick 2019 och består av en rad deltävlingar som är fördelade över regionerna och som leder till ett slutspel där Sveriges bästa juniorer gör upp om medaljerna. I månadsskiftet augusti-september möts de främsta spelarna i sommarens JSM Race i en turnering som avgörs i gruppspel och sedan slutspel. De som kvalificerar sig för slutspelet i singel är: a) samtliga klassegrare i JSM Race-tävlingarna, och därefter b) de spelare som samlat flest poäng i JSM Racet. Dessa spelare är även kvalificerade för dubbelslutspelet.