Nu laddar vi för Sommarspelen

Nu är det åter dags för KLTK:s Sommarspel på Kungl. Tennishallens vackra utomhusanläggning.

Grustävlingen, som spelas 20–24 juli, är en deltävling i JSM-racet för 14-åringar med både singel- och dubbelklass för flickor och pojkar. På grund av för få anmälningar i flickdubbel utgår den klassen tyvärr i år.

– Kul att tävlingen äntligen ska sätta igång och att vi får spela på våra nya fina banor. Roligt för våra KLTK-spelare som deltar att få tävla på hemmaplan och kämpa om en plats i SM-slutspelet i Båstad, kommenterar tävlingsledare John Björksund.

Det är sju deltagare från KLTK som är anmälda, tre killar och fyra tjejer. I FS14 har KLTK två toppseedade spelare.

Lykke Lindorff är förstaseedad och ligger just nu på plats 10 på den svenska rankinglistan över flickor från födda 2008.

Lois Bernstein som är tredjeseedad ligger på plats 16 och kommer till KLTK:s Sommarspel efter en fin insats i Munka Ljungby där hon segrade och är därmed redan kvalificerat till slutspel i augusti.

I pojksingel 14 är Love Nyqvist (Ullevi TK) seedad etta och har under sommaren jobbat in många fina resultat bland annat vinst i Next Generations Riksfinal i PD15. Som konkurrent i tävlingen är Knut Andersch (Vallda TK) andraseedad och kommer till KLTK:s Sommarspel med vinst i Next Generation Riksfinalen i PS13.

Startskottet för JSM Race gick 2019 och består av en rad deltävlingar runt om i landet och som leder till ett slutspel där Sveriges bästa juniorer gör upp om medaljerna. De som kvalificerar sig till slutspelet i singel är; a) samtliga klassegrare i JSM Race-tävlingarna, och därefter b) de spelare som samlat flest poäng i JSM-racet. Dessa spelare är sedan även kvalificerade för dubbelslutspelet.

 

Publicerat 220718