Nu drar den 50:e upplagan igång

Stockholm Open är proffsturneringen som SALK och KLTK grundade 1969 med Sven Davidson och Hans-Åke Sturén som primus motor. Den internationella tennisen hade just öppnats upp på så vis att både amatörer och proffs tilläts delta i samma tävlingar.

Redan premiärupplagan bjöd på många av världens bästa spelare. Eller vad sägs om Rod Laver (bilden ovan), Roy Emerson, Fred Stolle, Stan Smith, Tony Roche och Ilie Nastase? Våra bästa inhemska spelare fick mäta sina krafter med de främsta. Så har det fortsatt och många av våra tidigare topprankade svenskar har fått värdefulla ATP-erfarenheter just i Stockholm. Nu 2018 är det bröderna Ymer som finns med i huvudlottningen tack vare wild cards.

Intrum Stockholm Open är ett av Sveriges största årligen återkommande idrottsevenemang. Det är viktigt att inte glömma turneringens betydelse för svensk tennis. Det är viktigt att inte ta den för givet.

Tusentals ideella krafter har hållit igång verksamheten under alla dessa år. Nu när vi startar den 50:e upplagan kan vi skänka en tanke till alla dessa eldsjälar. Utan en krona i ersättning har de arbetat med entusiasm och glädje.

Nu startar vi den 50:e turneringen. Välkommen till Kungl. Tennishallen!

Spelschema och resultat:

SÖNDAG 21 OKTOBER
LÖRDAG 20 OKTOBER
FREDAG 19 OKTOBER

TORSDAG 18 OKTOBER
ONSDAG 17 OKTOBER
TISDAG 16 OKTOBER
MÅNDAG 15 OKTOBER
SÖNDAG 14 OKTOBER