Monfils efter Federer

Jarkko Nieminen får vänta på sin första titel i Stockholm. Förstaseedade Gaël Monfils tog i dag sin första turneringsseger för året när han i finalen besegrade finländaren med 7–5, 3–6, 6–2.

Gaël Monfils blev den som i dag fick ta över If Stockholm Open-titeln efter Roger Federer. På fransmannens väg till finalen gick två av tre matcher till tre set, och även dagens final fick avgöras i ett skiljeset. Till skillnad från tidigare matcher i turneringen var Monfils i dag mer skärpt ute på banan.

– Min koncentration var nyckeln för mig i dag, jag tappade aldrig koncentrationen, sa Monfils på presskonferensen.

Fransmannen var efter matchen imponerad över sättet som Nieminen spelade under finalen.

– Han spelade väldigt tufft. Jag är mer imponerad av honom i dag än vad jag var när vi möttes för tre veckor sedan.

Nieminen var själv väldigt nöjd med sin insats, men kände att han inte hade tillräckligt med ork kvar i slutet av matchen.

– Jag gav allt jag hade i dag, jag hade inte mer tyvärr. Det har varit en otroligt bra vecka, den bästa i år, sa han efter matchen.

Nieminen tackade sin coach, sponsorer, publik, tävlingsledningen och funktionärerna. Han lovade publiken att komma tillbaka och fightas om titeln igen.

– Det är inte bara jag som tycker att det här är världens bästa tävling. Det är alltid kul att spela final här. Jag kommer komma tillbaka och försöka vinna, sa Jarkko Nieminen i sitt tacktal.