Mikael Ymer spelar Stockholm Open

Sveriges bästa herrspelare, Mikael Ymer, är klar för årets Stockholm Open. Turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist, har kommit överens med Mikael om hans medverkan både 2022 och 2023.

Mikael Ymer, rankad 77 i världen, har i år haft en av sina bästa säsonger, senast med en semifinalplats i Washington Citi Open som innebar en klättring på rankinglistan med hela 38 placeringar. När Ymer kliver in i Kungl. Tennishallen i oktober blir det hans första SO-start på tre år.

– Stockholm Open är för mig en av de roligaste och bästa turneringarna på touren. Dessutom har den nya organisation stort fokus på framtiden inom svensk tennis. Genom att spela i Kungl. Tennishallen får jag en chans att stötta unga svenska talanger samtidigt som jag är tillbaka på hemmaplan, säger Mikael Ymer.

Stockholm Open AB, med de ideella ägarföreningarna Salk, Stockholms Tennisförbund och KLTK, fastställde tidigare i år en ny organisation där nu även den operativa delen, inklusive de kommersiella rättigheterna, ingår. Allt eventuellt överskott från turneringen går direkt till svensk ungdomstennis.

Mikael är spelare numer två som bekräftat sin anmälan till årets tävlingen efter världstvåan Alexander Zverev, som förväntas vara tillbaka efter sin skada lagom till US Open i slutet av augusti.

– Mikael Ymer är en spännande spelare med ett stort spel. Jag tror väldigt mycket på Micke. Han är också en viktig person för svensk tennis, både som framgångsrik spelare och som inspiratör för många unga svenska tennistalanger. Jag ser mycket fram emot att se honom i Kungl. Tennishallen i höst, säger Thomas Enqvist, Tournament Director.

Stockholm Open har arrangerats årligen sedan 1969 (pandemiåret 2020 undantaget). Turneringen är världens äldsta inomhustävling på ATP-touren och har lockat större delen av världseliten genom åren. 2022 års turnering spelas den 15–23 oktober.

Biljetter finns att köpa via STOCKHOLMOPEN.SE.

 

Publicerat 220811