Micaela tar över på kansliet

Micaela Hjelm är ny klubbkoordinator på KLTK:s kansli där hon efterträder Andreas Blomdahl.

Micaela är kontakten mellan klubb och medlemmar gällande alla löpande ärenden på samma sätt som Andreas tidigare har varit.

Andreas Blomdahl övergår till en ny tjänst som klubbsekreterare. Här övertar han en hel del av Mats Låftmans tidigare arbetsuppgifter i samband med att styrelsen beslutat att Mats tjänst (generalsekreterare) nu även omfattar sportchefsansvar.

Välkommen till KLTK Micaela, berätta för läsarna vem du är?

– Tack, ser verkligen fram emot detta uppdrag. Jag är 30 år och bosatt i Sollentuna där jag även växt upp. Är idrottsintresserad och tycker om att titta på idrott men också att röra på mig själv. Försöker klämma in ett träningspass om dagen.

– Har själv spelat bordtennis. Började i mormors källare när jag var fyra och spelade och tävlade på nationell nivå fram till 11 års ålder. Var bland annat på träningsläger med Mikael ”Äpplet” Appelgren och Stellan Bengtsson. Har till och med fått spela med J-O Waldner.

– Efter pingiskarriären blev det tennis och där kom mitt intresse för tränarsysslan. Har utbildat mig genom Tennisförbundets tränarprogram och har en kandidatexamen i Idrottsvetenskap och coaching från Gymnastik- och idrottshögskolan.

– Jag är också engagerad i Stockholms Tennisförbunds styrelse sedan 2013 där jag driver utbildningsfrågor och arbetar som kursledare på tränarutbildningar.

Vilka jobb har du haft tidigare?

– Tennistränare Sollentuna TK och Ekerö TK. Tränare och administratör på SALK, tränare och klubbchef för Djursholms TK och nu senast koordinator för tennisprojektet ”Små lirare”.

Vad var det som lockade med tjänsten som klubbkoordinator på KLTK?

– Att få fortsätta arbeta med tennis och människor i en stor klubb och i en fantastiskt stimulerande miljö. Kungl. Tennishallen är helt unik i sitt slag. Ska verkligen bli kul att få bidra till klubb- och tennisutvecklingen på KLTK.

Hinner du spela egen tennis nuförtiden?

– Jag har tagit upp min egen tennis efter ett antal års uppehåll. Försöker spela så ofta det ges möjlighet.

Vem vill du helst se som vinnare i årets Intrum Stockholm Open?

– Rafael Nadal, favoritspelaren på ATP-touren. Verkar vara en sympatisk person som alltid ger hundra procent på banan. Vi har dessutom våra rötter från samma ö. Min pappa är född och bosatt på Mallorca.